Militaire vliegtuigen verschillen in hun vliegeigenschappen. Militaire vliegtuigen worden gebruikt in oorlog, voor bewaking en voor evacuaties. Ze worden gebruikt voor het leveren van munitie in het veld. Ze worden ook gebruikt voor het transport van soldaten, voorraden en uitrusting. Deze vliegtuigen verschillen in vorm, grootte en prestaties.

Een privévliegtuig is een vliegtuig dat eigendom is van en wordt geëxploiteerd door een persoon, familie of organisatie. Deze vliegtuigen zijn in privébezit van individuen of organisaties. Veel privévliegtuigen worden geëxploiteerd door bedrijfseigenaren die willen besparen op de kosten van commerciële luchtvaartmaatschappijen. Een ander type privévliegtuig is het chartervliegtuig, een vliegtuig dat voor een bepaalde periode wordt geleasd.

De andere typen vliegtuigen zijn eigendom van en worden geëxploiteerd door het leger. Sommige van deze vliegtuigen behoren tot de strijdkrachten van de VS.

Sommige militaire vliegtuigen behoren tot de militaire takken zoals de luchtmacht, de marine, het marinekorps en de kustwacht. Andere militaire vliegtuigen behoren tot de Nationale Garde. Het luchtmachtvliegtuig is van de luchtmacht, terwijl het marinevliegtuig van de marine is.

Alle vliegtuigtypes worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Ze dienen verschillende doelen. Er zijn veel bedrijven die deze vliegtuigen produceren. Van sommige van deze bedrijven is bekend dat ze alle soorten vliegtuigen produceren. Van sommige van deze bedrijven is bekend dat ze alleen militaire vliegtuigen produceren, terwijl andere alleen commerciële vliegtuigen produceren.

.

Travel

Interessante links