Beklede Kusttram

Overdekte kusttram

De overdekte kusttram is een traditionele Victoriaanse treinwagon die is aangepast met een moderne esthetiek en bruikbaarheid. Deze specifieke tram is al meer dan een eeuw in gebruik en heeft de behoeften van veel mensen vervuld. Er wordt zelfs gezegd dat het de oudste tram in het VK is!

Het werd gebouwd door de Covered Tram Co. in een tijd dat het spoorwegnet veel kleiner en lang niet zo uitgebreid was als het nu is. Op dat moment wachtte een ongeluk. Een tram was kapot gegaan en was gerepareerd, maar de arbeiders vergaten een groot deel van het spoor te vervangen. Toen dit gebeurde, splitste de baan zich in vier afzonderlijke stukken - waarvan er één erg beschadigd was en moest worden vervangen. Omdat er niemand was om het te bekijken, gingen ze er gewoon van uit dat de nummers in orde waren.

Toen ze zich eindelijk de schade realiseerden, was er enorm veel werk aan de winkel om het beschadigde onderdeel weer bruikbaar te maken. De daaruit voortvloeiende kosten werden door de verzekeringsmaatschappij gedekt, zodat ze zich het nodige werk konden veroorloven en het in recordtijd konden repareren en opnieuw in gebruik nemen.

Tegenwoordig kan zelfs een klein ongeval tot enorme uitgaven leiden.

Reclame

Interessante links