Portret fotografie

Portretfotografie in fotografie verwijst naar een foto van een persoon of een groep individuen die de algehele persoonlijkheid van de persoon vastlegt door zijn / haar gelaatstrekken, gezichtsverlichting en gepaste poses vast te leggen. Een portretfoto kan fotografisch zijn, of esthetisch, als onderdeel van een klinische studie of als artistieke weergave van de persoon in kwestie. Portretfoto's worden meestal gemaakt in een professionele studio-omgeving. Hoewel de meeste studio's geen portretfotografie als optie aanbieden, bieden ze wel een reeks andere services die kunnen worden gebruikt in combinatie met portretfotografie, waaronder fotojournalistiek.

Portretfotograaf

Fotojournalistiek is een van de vele aspecten van fotografie die bij portretfotografie kunnen worden gebruikt. Een fotojournalist maakt foto's om specifieke gebeurtenissen of natuurverschijnselen vast te leggen. Dit kunnen ook foto's zijn die bedoeld zijn om te worden gemaakt van dieren, of van mensen of interessante objecten die anders moeilijk te fotograferen zijn. Hoewel dit misschien een nichegebied van fotografie lijkt, zijn er veel professionals die bekwaam zijn op dit gebied.

Fotojournalistiek, ook wel documentaire fotografie genoemd, was ooit beperkt tot persbureaus en andere organisaties die zich voornamelijk met nieuwsverhalen bezighielden. Tegenwoordig zijn fotojournalisten echter een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse samenleving geworden, naast een integraal onderdeel van de medische gemeenschap. Veel medische studies maken vaak gebruik van fotojournalistiek bij het zoeken naar een manier om een ​​bepaalde gebeurtenis vast te leggen, zoals een operatie, een herstel, een nieuwe behandeling, enz. Fotojournalistiek wordt het nieuwe 'tijdperk' van fotografie genoemd, vanwege de toenemende vraag naar op het gebied van digitale fotografie.

Fotografie

Interessante links