Elektrische Distributie

Wat zijn de componenten van een elektrisch distributiesysteem?

Elektrische distributie is een cruciale fase in de levering van elektrische stroom; het zendt elektrische stroom naar individuele gebruikers in hun huis. Er zijn veel verschillende soorten elektrische distributiesystemen in gebruik over de hele wereld, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze gebruiken het elektriciteitsnet als de belangrijkste geleider voor het overbrengen van elektrische energie van de bron naar de eindgebruiker. Het distributiesysteem bestaat uit verschillende apparaten, en hier is een korte beschrijving van elk:

De distributie van stroom via een elektrisch distributiesysteem wordt beheerst door een reeks voorschriften. Deze omvatten regels met betrekking tot de locatie van het elektriciteitsnet, de grootte van distributiefaciliteiten en het type transmissiekabels en -systemen dat wordt gebruikt. Een van de primaire vereisten om in aanmerking te komen als een elektrische distributiefaciliteit, is het hebben van een operationeel elektriciteitsnet en een adequate transmissie-infrastructuur.

Een elektrisch distributiesysteem is verdeeld in drie delen. De eerste, het hoofdstroomnet, bevat een centraal controlestation en krachtoverbrengingssystemen. Het tweede deel van het systeem bestaat uit individuele verdeelpanelen, die stroom distribueren naar individuele woningen en bedrijven. Ten slotte zijn er onderstations die deze verschillende delen van het systeem met elkaar verbinden.

Het is aan een nutsbedrijf om de energiestroom door hun systeem in stand te houden.

Elektro componenten

Interessante links