Het geproduceerde vermogen wordt vervolgens via een elektrische kabel overgebracht naar een gelijkstroomtransformator, die het elektrische vermogen omzet in wisselstroom die nodig is om een ​​reeks draagbare apparaten van stroom te voorzien.

De initiële kosten voor de fabricage van dit apparaat zijn veel lager dan die van conventionele generatoren, waardoor ze een levensvatbare alternatieve bron van elektriciteit zijn voor veel industrieën en individuen. Ook is de apparatuur zelf goedkoop en gemakkelijk te onderhouden en te repareren in geval van mechanische defecten.

De enige tegenvaller is dat de opgewekte elektriciteit voor veel doeleinden, zoals het voeden van medische apparatuur, niet voldoende zal zijn. Maar vanwege zijn hoge efficiëntie, zijn energie-efficiëntie en zijn vermogen om continu elektriciteit op te wekken, kan het apparaat worden gebruikt om een ​​onbeperkte hoeveelheid energie te leveren voor veel toepassingen.

Dit type apparaat moet echter worden beschouwd als een langetermijnoplossing voor de meeste industriële toepassingen. De apparaten zijn nogal kwetsbaar en hun levensduur is relatief kort - meestal slechts een paar jaar.

Dit type generator is ook minder efficiënt dan andere soorten goedkope apparaten, zoals magnetische generatoren. Magnetische generatoren hebben geen permanente verbindingen nodig en zijn moeilijker te wijzigen en te onderhouden, maar ze kunnen veel krachtiger en efficiënter zijn in termen van totale output. Omdat ze geen permanente elektrische aansluitingen gebruiken, kunnen ze ook worden gebruikt voor het voeden van apparaten zoals medische apparatuur.

Magnetische generatoren zijn ook efficiënter in termen van hun energieproductie. Deze generatoren kunnen maximaal acht apparaten tegelijk voeden en meer dan twee keer zoveel energie produceren als een elektrostatische generator.

Magnetische generatoren kunnen ook worden gemaakt om op zonne-energie of windenergie te werken. Deze generatoren kunnen echter meer elektriciteit opwekken als ze op hogere snelheden draaien. Hierdoor is één voor één draaien op lage snelheidsstromen geen optie.

.

Elektro componenten

Interessante links